Fumigacja to bardzo skuteczna metoda, pozwalająca na szybkie i dokładne dotarcie środkiem trującym w miejsca trudno dostępne. Ze względu na swoje wyjątkowe własności i znaczne możliwości adaptacji techniki fumigacyjnej, metoda ta często zapewnia skuteczne i ekonomiczne eliminowanie szkodników w takich warunkach, gdzie inne sposoby zwalczania są niemożliwe do zastosowania. Zgodnie z definicją fumigacja to zwalczanie szkodników za pomocą gazu/dymu (łac.  fumigatus z fumigare – kadzić, dymić) – Likwidowanie (gryzoni, owadów) szkodników substancjami chemicznymi fumigantami, np. gazem, parą czy dymem. Najczęściej stosowanym fumigatorem jest fosforowodór.

Zdecydowanie największym atutem fumigacji jest jej wysoka skuteczność w procesie likwidacji oraz zwalczania szkodników, a dodatkowo należy wspomnieć, iż proces ten jest całkowicie neutralny dla materiału fumigowanego/odkażanego.

Procedury potrzebne w dokonywaniu zabiegów zwalczania szkodników żywności:

  • doradztwo,
  • zabezpieczenie i przygotowanie obiektu i towaru do gazowania,
  • odpowiedni dobór fumigantu,
  • nadzorowanie całego procesu gazowania,
  • oddanie obiektu do eksploatacji i zwolnienie towarów do obrotu handlowego,
  • dokumentowanie procesu fumigacji.

Miejsca i obiekty w których wykonujemy nasze usługi:

  • Dezynsekcja drewna wyrobionego (obiekty zabytkowe i sakralne, zbiory muzealne, meble, skrzynie, itp.)
  • Naczepy samochodowe, wagony kolejowe
  • Silosy
  • Produkty rolno-spożywcze
  • Puste obiekty
  • Trucie drewnojadów
  • Fumigacja gleby
  • Palety i europalety
  • Zlecenia nietypowe

 

Jesteś zainteresowany ofertą fumigacji? Napisz do nas lub zadzwoń i zamów usługę.

Oferta fumigacji obowiązuje m. in. na terenie Warszawy.

Dzwoń 608 050 324 lub 608 029 274.